Време за приказки

олзите за детето от четенето Литература за деца стимулира развитието на техния език, тъй като те започват да имитират думите, които чуват. Освен това четенето обогатява техния речник, повишава вниманието и умението за концентрация и подобрява способността им да фокусират вниманието си върху историята. Изгражда умения за слушане и въображение.

Приказките очароват детето и му помагат да прави разлика между това, което е истинско и кое не е. Вашето малко дете научава неусетно цветове, форми, цифри и букви, а вашето по-голямо дете разширява своите знания. Ако интересът му е насочен към колите, например, той ще нарастне, когато му четете за камиони, самолети и ракети, и скоро то ще се заинтересува от космоса, науката и технологиите. Книгите развиват мисленето на детето от по-рана възраст. Когато четете на детето си, то се научава да разбира причината и следствието и упражнява своята логика. Научава се да мисли за последствията от действията, както и кое е правилно и грешно.

Когато вашето дете достигне нов етап в неговото развитие или преживява нова и непозната ситуация (безпокойство от първия си ден в училище или преместване на ново място), четенето на една история, свързана с това, може да облекчи безпокойството му и да му помогне да се справи. Четенето на книжки помага на децата да придобият различни социални умения, които ще носят в себе си, когато пораснат. Въпреки, че четенето е преди всичко самостоятелна дейност, тя всъщност може да послужи като възможност за децата да се социализират и да си взаимодействат. По-големите деца могат да четат на по-малките деца, отваряйки вратата за приятелство. За някои деца, четенето заедно, може да бъде полезно, за да се социализират и да се научат как правилно да комуникират с други деца. Вашето дете научава от най-ранна възраст, че четенето е забавно.Когато детето ви расте,четенето за него ще се е превърнало в приятен навик. По-голямата маса от познания за света, може да бъде придобита от литературата и ако искате детето ви да бъде умно и любознателно, то трябва да придобие любов към четенето.

Class Activities

Date : 03 юни 2020

За ЧДГ ``ДЕТСКА МЕЧТА``

Сбъднете мечтата на своето дете, предоставяйки му възможността да стане част от семейството на "Частна детска градина "Детска Мечта"

Последнo събитиe

No Events Found

Контакти

гр. София, Симеоново-Драгалевци, ул. Проф. Боян Ничев 2
‬‬+359 882 502 809
+359 892 333 444