Нашите предимства

  • Нашите деца се учат в подкрепяща среда и са част от общност, свободни да се проявяват без страх, с увереност в себе си, фокусирани в силата си да променят света.

  • Ние изграждаме умения за живота, решавайки житейски задачи.

  • Ние творим, за да изразим своята креативност, чрез програма за мултисензорно учене.

  • Ние имаме собствена методология на обучение и подхождаме индивидуално към всяко дете.

  • Ние изследваме чудесата на науката.

  • Ние обичаме книгите и четем всеки ден.

  • Ние изграждаме приятелства чрез игра.

Нашият екип

Стефка Стефанова

Стефка Стефанова

Директор

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Магистър по предучилищна педагогика

Монтесори педагог

Магистър логопед

Преподавател по английски език

Преподавател по френски език

–––––––––––––

 

ХОБИ

Тай – чи, Театър, Книги, Пътуване

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Лъчезарна и дейна личност с 24-годишен опит в сферата на предучилищното образование, както в България, така и вчужбина. Има поглед над някои чуждестранни образователни системи, каквито са Британската, Американската, Сингапурската, както и някои европейски, каквито са тези в Литва, Австрия и Унгария.

С ясна визия по отношение на възпитанието, обучението и развитието на детската личност в условия на любов и подкрепяща среда. Застъпник на интерактивни и иновативни методи и подходи в съвременното образование, отговарящи на нуждите и потребностите на днешните деца. Смята, че перманентният контакт с родителите изгражда общност, в която взаимното доверие и разбирателство гарантират формирането на една спокойна, ведра и мотивираща среда, в която всяко дете развива своя потенциал и талант.

Светослава Иванова

Светослава Иванова

Учител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Предучилищна и начална училищна педагогика

Сертификат Cambridge UpperIntermediate B2.2

–––––––––––––

 

ХОБИ

Книги, Музика, Спорт

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Правило номер едно за нея е:

“Обичай детето!”

Водена от това, тя обучава и възпитава децата в една подкрепяща среда, спомагайки им да достигнат до най-високото стъпало на своето детско развитие. Всичко това тя изгражда чрез модерни методи, водена от уважението към личността на детето, неговата свобода на избор и вяра във възможностите на всяко едно от тях.

Магдалена Ананиева

Магдалена Ананиева

Учител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Педагог

Преподавател по Испански език

Методът Монтесори

Специалист “Трудности в ученето”

Майндфулнес

Невролингвистично програмиране

–––––––––––––

 

ХОБИ

Спорт, Книги, Танци и Пътувания

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Спокойна, ведра, грижовна, със запазен детски дух, коетодопринася за създаването на силнатай и безусловна връзка с всички деца. Завършва образованието си през 2007 година и въпреки, че живота нея е отвеждал винаги в детската класна стая, последните 10 години рeшава да започне да се занимава усилено с това, което смята за призвание – децата. Живяла 10 години в Испания, предприема крачката да се завърне в родината и да донесе опита, който е придобила там. Посвещава се на децата чрез индивидуален подход и стремежът й е да има повече щастливи деца, независимо от техните различия. Вярва, че може да го постигне и постоянно развива себе си, посещавайки различни семинари и обучения, които да допринесат за тази промяна в днешното общество.

Според нея, основополагащо в тази професия, едно дете да расте в хармонична среда, е взаимодействието между учител, родител и дете, създавайки по този начин синергия и благоприятна среда за развиване на неговата индивидуалност и потенциал. Въпреки, че живеем в бързоразвиващ се свят на технологии тя вярва, че трябва да се придържаме към традициите си и по съвременен начин да предадем това на децата, тъй като това ще ни сплотява като народ. Възпитава в дисциплина и ред, но смного любов.

Преподаването я прави по-щастлива, обогатена и заредена с положителни емоции всеки ден.

Мария Козарова

Мария Козарова

Медицинска сестра

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Медицинска сестра

Магистър по икономика

Психология на ранното детско развитие

–––––––––––––

 

ХОБИ

Психология, пътуване и докосването до различни култури

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Професионалист, за който комуникацията е в оноватана всичко – в социален и емоционален аспект. Тя е умението, което сближава, осигурява стабилност на детето в средата на детската ясла и градина. Отдава изключително значение на изграждането на доверителна връзка в институцията детска градина между учител – дете – родител, която произтича от любовта, емпатията и подкрепата на малкото дете.

Вярва, че хармоничното развитие на личността на детето е чрез осигуряване на физическо, психическо и емоционално благополучие, чрез методии подходи, които тя владее в дългогодишния си опит и осигурява всестранна подкрепа.

Женя Балтийска

Женя Балтийска

Управител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Монтесор и педагог

Магистър по икономика

Сертифициран зумба инструктор

–––––––––––––

 

ХОБИ

Танци, театър и семейни пътешествия

Преподавател по английски език

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Жени е майка на три деца и като всяка майка иска най-доброто за децата си. Във времето се сблъсква с различни образователни институции, опознава методите и практиките им на обучение. Виждайки недостатъците и липсите, мечта е и избира да сътвори нещо съвършено, нещо което винаги е искала за собствените си деца , а имено Частна детска градина „ Детска Мечта“.

Сертифицира, като преподавател по метода Монтесори и имплементира най-добрите практики, развивайки личностните качества на децата на всички нива. Предоставя им възможността да изследват и да правят открития, взаимодействайки с предварително подготвена, безопасна среда, стимулираща тяхното развитие. Подкрепя ги свободно да избират дейността си, водени от своята вътрешна сензитивност. Тя вярва ,че индивидуалното развитие на децата трябва да се цени и те да бъдат обучавани с уважение, любов, вяра и доверие към тяхната личност.

Сертифициран инструктор по зумба и модерни танци, носи приказна нотка в себе си, увлича децата, развивайки тяхното въображение и карайки ги да мечтаят.

Дария Грънчарова

Дария Грънчарова

Учител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Предучилищна и начална училищна педагогика

Преподавател по танци и мажоретки

–––––––––––––

 

ХОБИ

Танци, Рисуване

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Работата ѝ като млад учител затвърждава интереса ѝ към професията, дава ѝ увереност и самочуствие като специалист. За нея Частна детскаградина ,,Детска мечта” е дом и уют, а в лицето на други преподаватели, намира източници на идеи, приятелства, изпълнени с любов, грижа и креативност. Още от дете любимото ѝ хоби са танците, участва като мажоретка см ногобройни участия на фестивали в европейските държави като Германия,Чехия, Франция, Италия, Унгария и др. За нея да си учител е призвание и едно приключение, защото всеки ден е различен сам по себе си и носи разнообразие от емоции и моменти.

Ивелина Коева

Ивелина Коева

Учител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Специална Педагогика

Магистър Логопед

–––––––––––––

 

ХОБИ

Танци, Волейбол,

Пътуване и Кулинария

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Желанието й е да развива в децата креативността, фантазията, способността да се изразяват вербално и невербално, както и да получават един душевен комфорт, лесно да се социализират и по-рядко да се притесняват.

Децата непрекъснато трябва да усещат подкрепа и да са със съзнанието, че трудът им се оценява, както и че са желани иобичани.

Моника Андреева

Моника Андреева

Възпитател

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Преподавател по актьорско майсторсто и арт и крафт

Магистър Международни отношения

–––––––––––––

 

ХОБИ

Актьорско майсторство, Театър

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Работата с деца й носи истинско щастие, усещане за свобода, възможност да бъде себе си и да споделям своите знания и опит. Чрез децата открива нещо ново за себе си всеки ден и разбира колко важно е те да бъдат възпитавани, отглеждани и обучавани в позитивна и подкрепяща среда, за да могат да развият най-добрите си качества и потенциал. За нея ключът към здравата връзка с детето е безусловната любов и комуникация.

За нея е изключително интересно да наблюдава как децата интерпретират света около себе си чрез театъра. Това изкуство е изключително полезно за преодоляване на страха от говоренето пред публика, за изразяването на емоциите, за свободното общуване и разбира се, развиване на въображението и творческото мислене. И като човек занимавала се с различни дейности, учителството за нея е изключително предизвикателство и професия, в която може да обича така, както обича своето семейство. Щастлива е, когато знае, че част от нея е оставила отпечатък в детското сърце.

Павлина Христова

Павлина Христова

Управител

ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИИ

Магистър по Мениджмънт на образованието в предучилищните заведения

Магистър по предучилищна педагогика

Магистър по икономика

Сертифицирана за работа със Скрининг тест за ранно детско развитие

–––––––––––––

 

ХОБИ

Личностно развитие, Спорт

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Учител, педагог, доверен и истински загрижен за благополучието на децата. Завършва Мениджмънт на образованието в предучилищните заведения и Предучилищна педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“. Всеотдайността и позитивизма й завладяват децата! Трансформира енергията ситака, че чрез иновативни подходи превръща ученето в детска игра.

Значимостта на концепцията „детето като център на образователния процес“ е водещата цел, която следва. Цялостните разработки и имплементирането на учебни програмни системи и усъвършенстването на материална база в детската ясла и градина, насочват усилията й към разнообразни форми на педагогическо взаимодействие, които допринасят за цялостното развитие на децата, израствайки като щастливи и удовлетворени личности.

Теодора Енева

Теодора Енева

Учител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Педагогика, спортна педагогика

Магистър спорт и сигурност

Магистър спортен мениджмънт

Мастър треньор по джудо

Преподавател по френски език

–––––––––––––

 

ХОБИ

Пътуване, спорт

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Позитивен, обичащ безусловно децата човек. 7-години треньорска дейност на деца ѝ дава самочувствието да възпитава качества у децата, които са изключително важни за развитието им като личности. Вярва в силата, която образованието има, за да промени обществото ни към по-добро, вярва, че трябва да не забравяме традициите и да учим децатана родолюбие, въпреки бързоразвиващата се среда. Учи, използва и се интересува от нови технологии и подходи за предоставяне информацията на децата по лесен, достъпен и забавен начин, но основите, на които иска да научи децата са дисциплина, уважение, отговорност към собствения труд и труда на околните.

Успешният учител за нея, трябва да предаде знания, да фасилитира учебния процес, да вдъхновява и мотивира, да съпътства и подкрепя дечицата. Успешният учител съчетава в профила си уменията на един добър треньор, който води ученика към разгръщане на вътрешния потенциал, създавайки среда на доверие, уважение, изслушване, подкрепа, безусловно приемане, емпатия и най-вече любов и грижа. 20-години опит като професионален спортист, По образование и кинезитерапевт, който иска да предаде физическа култура от най-ранна детска възраст, тъй като добре проведено и систематизирано, физическото възпитание се отразява благоприятно върху цялостното развитие на подрастващия организъм. Промените са многообразни и биват трайни и временни под формата на здравословно-хигиенни навици.

Теодора Христова

Теодора Христова

Учител

ОБРАЗОВАНИЕ ИКВАЛИФИКАЦИИ

Специална Педагогика

Магистър Логопед

–––––––––––––

 

ХОБИ

Магистър Детско – юношеска иучилищна психология

Магистър Предучилищнапедагогика

Учител по Философия

Преподавател по английски език

–––––––––––––

 

ЗА МЕН

Работата с децата яизпълва с много обич всеки ден, което за нея е огромно богатство, удоволствие и истинска награда. Нейната цел е да подготвя децата да могат да отличават доброто от злото, да знаят кое е правилното и кое е грешно, поставяйки граници и изграждайки позитивни навици, които са ключовиза развитието на успешни и щастливи личности в бъдеще.

Развива емоционална интелигентност в децата от най-ранна детска възраст и се грижи за тяхното психично здраве, разпознавайки емоциите и настроенията им. Вярва, че децата са носители на новото време, те са бъдещата добрина и все още скрити таланти, които ще бъдат откривании изграждани с любов и всеотдайност.

За ЧДГ ``ДЕТСКА МЕЧТА``

Сбъднете мечтата на своето дете, предоставяйки му възможността да стане част от семейството на "Частна детска градина "Детска Мечта"

Последнo събитиe

No Events Found

Контакти

гр. София, Симеоново-Драгалевци, ул. Проф. Боян Ничев 2
‬‬+359 882 502 809
+359 892 333 444